2 min read

Lisenssivapaa Jukola/Venla-lämppäri KPO-viestiin

Helatorstaina kirmataan taas KPO-viesti, tällä kertaa Vetelissä Puusaaren vauhdikkaassa ja haastavassa kalliomaastossa. Edellisen kerran maasto oli kesäkäytössä suunnistuksen maakuntaviestissä vuonna 2011. Kallioiden juurella kyyhöttävä Pärinäpirtti on tälläkin kertaa kilpailukeskuksena, ja ympäröivä kuiva hiekkakangas mainiona maali- ja vaihtoalueena.

Vuosi sitten viesti aloitti tavallaan uuden elämän uuden tukijan suojeluksessa ja uusin kehittämisajatuksin. KPO:n ja järjestäjien tavoitteena on kehittää viestistä koko alueen keväinen moni-ilmeinen suunnistustapahtuma, jossa kohtaavat niin kilpasuunnistajat kuin kuntoilijat. Ensimmäisessä viestissä Ylivieskassa oli jo mukana kuntosuunnistus. Samalla tapaa jatketaan, ja lähialueen iltarastikiertäjille on tarjolla viestin yhteydessä Perhonjokilaakso-rastien osatapahtuma. Maastoon kuntoilijat pääsevät tunti varsinaisen viestikisan lähdön jälkeen, klo 12 lähtien.

Jukola/Venla-lämppäri

Tämän vuoden uutuutena viestissä on lisenssivapaa avoin sarja. Tavoitteena on tarjota vaikkapa Venlojen tai Jukolan viestiin osallistumista suunnitteleville mahdollisuus päästä kokeilemaan, harjoittelemaan ja karsimaankin alkukesän suurviestiä silmällä pitäen. Lämppärin osuuspituudet ovat noin neljä kilometriä, ja joukkueen voi muodostaa ilman minkäänlaisia rajoitteita. Miehet ja naiset, eri seuroista tulevat ja myös ilman minkäänlaista seurastatusta suunnistavat ovat yhtä lailla tervetulleita kokeilemaan. Sen verran järjestäjätkin ovat leikkimielellä mukana, että vetävimmän joukkuenimen omalle porukalleen keksineet saavat pienen yllätyspalkinnon. Lämppärissä on kolme osuutta niin kuin muissakin viestrisarjoissa, ja lähtö tapahtuu yhdessä muiden kanssa.

Yhteistyö koko Pohjanmaan suunnistusseurojen kesken tiivistyy

Viestin tukijan, K-P:n Suunnistuksen ja järjestävien seurojen yhteisessä palaverissa 14.3. sovittiin viestin tulevaisuudelle tietyt pelisäännöt. Koko KPO:n toimialueen suunnistusseurat ovat mukana järjestäjinä vuorovuosin. Kepsu koordinoi tapahtumaa, ja vuosittaisissa yhteispalavereissa tulee olemaan mukana myös FSO/ÖID:n edustus. Yhteistyö on tarpeen vaikkapa kilpailukalenterien suunnittelussa. Ensi vuoden viestin järjestää OKBotnia, ja tavoitteena on selvittää mahdollisuus saada se mukaan tauon jälkeen käynnistymässä olevaan viestiliigaan.

KPO-viestin ydin on edelleen alkuperäinen toimiva sarjajako ja ennen kaikkea miesten ja naisten pääsarjojen voittajajoukkueille tarjolla oleva viiden vuorokauden majoituspaketti Vuokattiin hyvien harjoitus- ja leirimaastojen paratiisiin. Uudet avaukset tuovat mukaan sitä positiivista vipinää ja uudistumista, mitä jokainen tapahtuma tarvii.

Tervetuloa tunnelmaan Vetelissä ensi helatorstaina!

Raimo Haapalehto

kilpailun johtaja